Tranøybotn – Innfallsporten

En flott tur for familien er å benytte innfallsporten i Tranøybotn. Her er det en god parkeringsplass og toalett. Fra parkeringsplassen er det godt tilrettelagt med gruset sti ca. 2 km inn til nasjonalparkgrensa. Underveis finner du rasteplass og besøkspunkt med bålplass, og med utsikt over Vardnesmyra naturreservat. Ved enden av den gruslagte stien kan du velge å gå videre innover til  Åndervatnet, eller velge en rundløype i lia opp mot Grunnvågfjellet. Langs rundløypa er det etablert et utkikkspunkt hvor det er satt opp en moderne gapahuk med bålplass der du får utsikt innover Ånderdalen.

Innfallsporten i Tranøybotn. Foto: Jørn Engkrog

Gapahuken ved utkikkspunktet Ånderdalen. Foto: Jørn Engkrog

Søstre på tur i Ånderdalen. Foto: Jørn Engkrog

Bilde 1: Innfallsporten i Tranøybotn. Foto: Jørn Engkrog.  Bilde 2: Gapahuken ved utkikkspunktet Ånderdalen. Foto: Jørn Engkrog.
Bilde 3: Søstre på tur i Ånderdalen. Foto: Jørn Engkrog

Startpunkt Kaperdalen-Bumannsvatnet. Foto: Ingve Birkeland.

Kaperdalen/Bumannsvatnet

Ved Bumannsvatnet oppe i Kaperdalen krysser DNT-løypa Senja på langs FV 7862 og går videre opp til Istind og inn i nasjonalparken. Istind og Kaperfjellet markerer nordgrensen for nasjonalparken.

Olaheimen

Olaheimen er start/endepunkt for DNT-ruta Senja på langs. Fra parkeringsplassen ved Olaheimvatnet går det en traktorvei opp til sørenden av Stor-bunkevatnet. Stien går videre opp mot Finnskaret og Reinlivatnet hvor man kommer til nasjonalparken sørgrense. Fra parkeringsplassen og inn til nasjonalparkgrensen er det ca. 9 km

Storbunkevatnet i den sørlige randsonen av nasjonalparken. Foto: Odd Arne Andreassen

Vinterbilde fra havna på Flakstadvåg med Lomstind i bakgrunnen. Foto: Ingve Birkeland.

Flakstadvåg

Flakstadvåg er et lite lokalsamfunn som ligger ved på vestsiden ytterst i Selfjorden. Fylkesveien 7864 stopper i Flakstadvåg. Det er ingen stier som går fra Flakstadvåg og inn i nasjonalparken. Derimot så er selve Selfjorden en innfallsport for padlere, hyttefolk, jegere og fiskere.